Feel Alive.

Termék keresés:

Az immár Globeride nevet viselő – korábban Daiwa Seiko néven ismertté vált - anyavállalat központja, legnagyobb tervezési és gyártási bázisa Japánban található. A Daiwa a világ vezető horgászcikk-gyártója, ami az innovációt és a horgászcikkek értékesítéséből származó teljes árbevételt illeti. A cég Japánon kívül saját vállalattal van jelen az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Tajvanon, Franciaországban, Thaiföldön és Európa négy országában is.

"Az alapító Yoshio Matsui hitvallása a design, minőség és innováció kombinációján alapult." 

logo D Blanc v2A Daiwa vállalat orsók gyártásával kezdte meg működését 1958-ban. Az alapító Yoshio Matsui hitvallása a design, minőség és innováció kombinációján alapult. Így indult útjára a Daiwa Seiko vállalat Tokióban, ahol az orsók mellett 1964-ben már botgyártás is zajlott. A kisvállalkozás hamarosan igazi, nemzetközi jelentőségű cégcsoporttá nőtte ki magát, 1970-ben megtörtént a Daiwa tőzsdére lépése. A vezető szerep elérése és megtartása szempontjából fontos cél volt az amerikai piacon való erős megjelenés, ezért 1966-ban Los Angeles-ben megalapították a Daiwa Corporation-t, majd ezután egy másik fontos piac, Ausztrália következett, ahol 1972-ben kelt életre a Daiwa Whyte-Hall Pty Ltd. Sydney-ben.

Az európai terjeszkedés 1977-ben kezdődött, a skót Wishaw-ban megalakult a Daiwa Sports Ltd. Az európai piaci belépés fordulópontot jelentett a Daiwa történetében, hiszen azóta gyárt a Daiwa a brit és európai horgász-stílusokra, igényekre szabott horgászcikkeket. Hamar bekerültek a kínálatba a rakós, match, pergető és legyező botok, valamint a pontyozó botok is, melyek a skót Daiwa gyár logóját és a "Made in UK" feliratot viselték. Ezek a termékek gyorsan magas presztízsű és keresett, minőségi cikkekké váltak a szigetországban, majd mindenütt egész Európában. Egy brit Daiwa bot máig a páratlan, kiváló minőség szinonimája.  

"...a horgászatot egy kortól és nemtől független, mindenki számára elérhető és élvezhető szabadidős tevékenységgé, megújuló örömforrássá igyekszik alakítani." 

Seite 126 Mitte v2A vállalat töretlen növekedésével párhuzamosan újabb gyárak nyíltak Japánban: 1970-ben Hiroshima városában, 1971-ben pedig Tochigiben indult üzem, és a tajvani Daiwa vállalat is megkezdte működését Kaohsiung City-ben. A Daiwa 1984-ben újabb képviselettel jelent meg Európában, hiszen megalakult a Daiwa France s. a. Rouen-ben, majd 1990-ben a Daiwa Cormoran GmbH a németországi Gröbenzell-ben, München közelében. További leányvállalatok alakultak Thaiföldön (Daiwa Seiko Thailand co., Ltd. – 1995), Tajvanon (Enterprise Daiwa FT co., Ltd.-2002) és Kínában (Zhongshan Dasheng Sporting Goods Ltd.-2003). A Daiwa a németországi Daiwa-Cormoran GmbH vezetésével 2006-tól kezdve megreformálta a vállalat közép-európai jelenlétét, képviseleti irodák nyíltak Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon. A cégcsoport 2008-ban ünnepelte fennállásának 50 éves jubileumát, 2012-ben pedig 100%-osra növelte részesedését a német Cormoran cégben.

A Daiwa megújult logóval köszöntötte fejlődésének következő szakaszát, melyben tovább kívánja növelni vezető szerepét a horgászcikkek gyártásában, miközben a fenntartható fejlődést szem előtt tartva a horgászatot egy kortól és nemtől független, mindenki számára elérhető és élvezhető szabadidős tevékenységgé, megújuló örömforrássá igyekszik alakítani.