Feel Alive.

Termék keresés:

Az immár Globeride nevet viselő – korábban Daiwa Seiko néven ismertté vált - anyavállalatunk központja, legnagyobb tervezési és gyártási bázisa Japánban található. A Daiwa a világ vezető horgászcikk-gyártója, cégünk Japánon kívül saját vállalattal van jelen az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Tajvanon, Thaiföldön és Európa négy országában is.

"Az alapító Yoshio Matsui hitvallása a design, minőség és innováció kombinációján alapult." 

logo D Blanc v2

Cégünk orsók gyártásával kezdte meg működését 1958-ban. Az alapító Yoshio Matsui hitvallása a design, minőség és innováció kombinációján alapult. Így indult útjára a Daiwa Seiko vállalat Tokióban, ahol az orsók mellett 1964-ben már botgyártás is zajlott. A kisvállalkozás hamarosan igazi, nemzetközi jelentőségű cégcsoporttá nőtte ki magát.

Az európai terjeszkedés 1977-ben kezdődött, a skót Wishaw-ban megalakult a Daiwa Sports Ltd. Az európai piaci belépés fordulópontot jelentett, hiszen ettől kezdve gyártunk a brit és európai horgász-stílusokra, igényekre szabott horgászcikkeket. Hamar bekerültek a kínálatba a rakós, match, pergető és legyező botjaink, valamint a pontyozó botok is, melyek a skót Daiwa gyár logóját és a "Made in UK" feliratot viselték. Ezek a termékek gyorsan magas presztízsű termékekké váltak a szigetországban, majd mindenütt egész Európában.

"...fontosnak tartjuk, hogy a hogy a horgászatot egy kortól és nemtől független, mindenki számára elérhető és élvezhető szabadidős tevékenységgé, megújuló örömforrássá alakítsuk."

Seite 126 Mitte v2

A Daiwa a németországi Daiwa-Cormoran GmbH vezetésével 2006-tól kezdve megreformálta a vállalat közép-európai jelenlétét, képviseleti irodáink nyíltak Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon. A cégcsoport 2008-ban ünnepelte fennállásának 50 éves jubileumát, 2012-ben pedig 100%-osra növelte részesedését a német Cormoran cégben.

Új szakasz, új logo

A Daiwa új logóval köszöntötte fejlődésének következő szakaszát. Az új "D-VEC" letisztult, minimalista betűtípusa arra a japán minőségre, folyamatosan fejlődni kész, precíz technológiára utal, amit vállalatunk képvisel. Mi, a Daiwa-nál fontosnak tartjuk, hogy a hogy a horgászatot egy kortól és nemtől független, mindenki számára elérhető és élvezhető szabadidős tevékenységgé, megújuló örömforrássá alakítsuk.

Ha szénszál, akkor Daiwa

Nem mehetünk el szó nélkül fejlesztéseink mellett, az új anyagok említése nélkül. Ilyen például az 1979-ben piacra dobott szénszál használata: elsők voltunk a világon, akik az orsótestbe és a rotorba is grafitot tettek. Nem véletlenül alakult ki tehát, hogy a szénszálakról egyértelműen a Daiwa ugrik be mindenkinek a horgászvilágban. 2007-ben következett a Zaion bemutatása, ami egy olyan magas sűrűségű szénszálas anyag, mely bizonyos tekintetben még a fémet is felülmúlja. Ennek továbbfejlesztett verziója a Z-SVF, aminek köszönhetően a mi horgászbotjaink a legkisebb súlyúak a világon.

A MagSealed (Mágnesolaj-tömítés) bevezetése

2010-ben a legfejlettebb űr-technológiával kezdtünk el dolgozni orsóinkon, ennek eredménye a mágnesolaj-tömítés, ami egy víz- és porálló funkció. Lényege, hogy a mágnesesség segítségével egy félig permanens tömítést hoz létre, ami meggátolja a víz, só és más szennyeződés bejutását az orsó belsejébe. Ez a megoldás drasztikusan csökkentette a reklamációk mennyiségét és jelentősen megnövelte orsóink élettartamát.